Як очистити профіль користувача
26.01.2017

Як очистити профіль користувача

Часто користувач облікової системи стикається з проблемою, коли при доопрацюванні або коригуванні або інших роботах в базі, не знаходиться зміни. При цьому, у інших користувачів ці зміни є.


Для цього необхідно провести очищення кешу.
Очистка профілю, якщо облікова система працює в товстому або тонкому клієнтах (не веб-клієнт).
1. Три поширених способи очистити кеш:
    1.1. Очищення кешу вручну; 
    1.2. Очищення тимчасових файлів -видалення бази зі списку; 
    1.3. Додавання параметра “/ClearCache”
2. Очищення профілю, якщо облікова система працює в веб-браузері (Google Chrome і Mozilla Firefox).



Детальніше про кожен із способів


1.1. Очищення кеша вручну.

Запускаємо облікову систему до першого діалогу форми зі списком баз даних. Натискаємо кнопку "Налаштування". У списку "Каталоги шаблонів, конфігурацій, оновлень" буде вказана папка з шаблонами і оновленнями - "tmplts".


Мал.1. У списку каталогів, шаблонів конфігурацій і оновлень, розташований шлях до папки "tmplts", де знаходиться кеш.

На скрині (мал. 1) у нас це папка: C:\Users\...\AppData\Roaming\1C\1cv8\tmplts

де "..." - це ім'я нашого користувача "Windows"



Мал.2. Папка C:\Users\...\AppData\Roaming\1C\1cv8\ містить кешовані файли (папки з незрозумілими назвами). Видалення кешу.


Каталог з тимчасовими файлами, а також з оновленнями і шаблонами.

Необхідно вийти з папки tmplts в папку C:\Users\...\AppData\Roaming\1C\1cv8\

І якщо є папки з "абракадаброю" в назвах, то це і є кешовані файли, які необхідно видалити. Якщо у Вас є активні сеанси роботи, то необхідно їх закрити, інакше не можна буде видалити деякий кеш папок і, мало того, це будуть саме ті папки, які необхідно було видалити.

На малюнку 2 вказані блоки папок, які потрібно видалити, щоб очистився кеш.


1.2. Видалення бази зі списку.


Для того, щоб почистити кеш необхідно видалити зі списку нашу базу даних, перезапустити облікову систему і заново додати вихідну базу з тим же каталогом. Але при цьому тимчасові файли також залишаються на жорсткому диску комп'ютера. 
Ще один спосіб - це видалити і додати базу даних у списку баз даних (перша діалогова форма при запуску облікової системи).
Перше-перед видаленням бази даних зі списку баз даних необхідно зберегти шлях до бази даних, щоб при додаванні нової бази даних можна було скопіювати цей шлях. Якщо база файлова, то зберігаємо шлях до файлу бази даних, якщо база SQL, то зберігаємо кластер серверів і ім'я бази даних (мал. 3).
Друге - додамо нову базу даних в список баз даних, натиснувши кнопку "Додати" (мал.3). Вибираємо тип розташування бази даних, як було у віддаленій базі даних ("на даному комп'ютері або на комп'ютері в локальній мережі", якщо база файлова або "на сервері", якщо база SQL-на.
Якщо не зрозуміло або забули зберегти шлях до бази даних, запитайте у системного адміністратора.



Мал.3. Видалення зі списку бази даних (в залежності від розташування бази: на даному комп'ютері, на веб-сервері або на сервері. Перезапустіть облікову базу і заново додайте вихідну базу.


1.3. Доп. ключик командного рядка /ClearCache.

Це очищення кешу клієнт-серверних викликів (використовується для тонкого і товстого клієнтів в режимі облікової системи). Дивіться мал.4.

Мал.4. Параметр /ClearCache для можливості очищення профілю користувача.

2. Очистка профілю, якщо облікова система працює у браузері (Google Chrome і Mozilla Firefox).


1. Перед очищенням кешу необхідно вийти з веб-клієнта.
2. Очистіть кеш. Викликати історію можна по гарячим клавішам "Ctrl + Shift + Delete". Відзначаємо всі пункти (мал.5 і мал.6) і натискаємо "Видалити".
3. Зайти в веб-клієнт.


Мал.5. Очищення кеш-пам'яті в браузері Google Chrome.


Мал.6. Очищення кеш-пам'яті в браузері Mozilla Firefox.

Кэш або кеш (англ. cache, від фр. cacher — «ховати»; вимовляється [kæʃ] — «кэш») — проміжний буфер з швидким доступом до нього, що містить інформацію, яка може бути запрошена з найбільшою ймовірністю. Доступ до даних в кеші здійснюється швидше, ніж вибірка вихідних даних з більш повільної пам'яті або віддаленого джерела, однак її обсяг істотно обмежений у порівнянні зі сховищем вихідних даних.

 


Компанія «ЕНСІТІ»
www.nct.ua
info@nct.ua

 




Повернення до списку