Помилка «Не списано по партіях [к-ть] шт товару [товар]». Перше, що необхідно зробити.
26.01.2017

Помилка «Не списано по партіях [к-ть] шт товару [товар]». Перше, що необхідно зробити.

Якщо при проведенні документа система видає помилку:

«Не списано по партіях [к-ть] шт товару [товар]»
Перше, що необхідно зробити - це виконати аналіз партій щодо звіту «Відомість по партіях товарів на складах» або в універсальному звіті виконати аналіз регістра накопичення «Партії товарів на складах (управлінський облік)».

Якби помилка була «Не списано по партіях організацій», тоді необхідно аналізувати регістр накопичення «Партії товарів на складах організацій».
Зазвичай, аналізуючи залишки партій товарів на складах, в звіті задаємо в якості періоду дату документа, який проводиться з помилкою, виконуємо відбір за поточним товару [товар] і групуємо звіт по:
  • Організація;
  • Склад;
  • Товар;
  • Документ оприбуткування.

При необхідності можна деталізувати до документів рухів.

Якщо залишків не побачили, тоді розбираємося чому їх немає.

Якщо залишки все ж є на початок дати або протягом цієї дати є прихід, але документ все ж не проводиться. Тут, звичайно, надходить дзвінок службі підтримки облікової системи. Але, перш ніж дзвонити, спробуйте зробити більш глибокий аналіз партій товарів. Крім перерахованих вище угруповань слід ще аналізувати партій по:
  • Якість;
  • Серія номенклатури;
  • Статус партії;
  • Замовлення.

В такому випадку звіт «Відомість по партіях товарів на складах» дасть повну картину по проблемному товару за обраний період аналізу.

Чому необхідний аналіз до «Якості» товару. Бувають випадки, коли приходуют товар на інше «Якість», наприклад «підпилий товар», а видаткова накладна намагається списати з якості «Новий».

Аналогічно - аналіз до «Серій номенклатури». У прибутковій накладній користувачі можуть поумничать і заповнити поле «серія номенклатури» в табличній частині «Товари». Правда, швидше за все, видаткова накладна спише таку партію автоматично, так як серії номенклатури списуються за методом ФІФО або її можна вибрати в ручну в документі реалізації.

Угруповання звіту по «Статус партії» дає можливість аналізу партій по статусах, зазвичай - це статус «Куплений», але може бути ще статус «Переданий» і це як раз одна з причин чому така партія не списується.

Угруповання звіту по угрупованню «Замовлення» розгортає партії до замовлень, під які розміщені партії. Якщо замовлення покупця розмістили в якомусь замовленні постачальнику, а потім по даному замовленню постачальнику виконали надходження товарів, то в прибутковій накладній, в рухах партій буде заповнена угруповання «Замовлення» рівна замовлення покупця, який був розміщений в замовленні постачальнику.

Схожа ситуація послужила приводом для написання даної статті, тільки розміщення товару виконали коригуванням замовлення покупця, де заповнили поле «замовлення» в табличній частині «товари» в коригуванні замовлення покупця. Даний приклад на копіях екранів нижче.

Рис. 1. Отчет

Мал. 1. Звіт "Відомість по партіях товарів на складі", який згрупований за всіма можливими угрупованням, що дає можливість повного аналізу стану партій за обраною номенклатурі. В даному прикладі партія виявилася розміщена під замовлення покупця.

Рис. 2. Документ

Мал. 2. Документ "Коригування замовлення покупця", який розміщує кількість товару на складі, тобто фактично резервує товар на складі.




Компанія «ЕНСІТІ»
www.nct.ua
info@nct.ua

 



Повернення до списку