Видалення електронних листів за період з урахуванням вкладень
26.01.2017

Видалення електронних листів за період з урахуванням вкладень

Використовуючи менеджер контактів в обліковій системі, періодично необхідно виконувати видалення старих електронних листів, якщо:

  • менеджер контактів став повільно працювати, «пригальмовувати»;
  • база даних істотно зросла і облікова система почала повільно працювати, «пригальмовувати»;
  • є необхідність видалити старі поштові повідомлення.

Яка структура зберігання електронних листів.

В обліковій системі робота з електронною поштою побудована через обробку «Менеджер контактів». Все абсолютно електронні листи - це документи «Електронний лист», відкрити журнал даних документів можна через меню «операції- документи- Електронний лист». Всі вкладення електронних листів зберігаються в довіднику «Вкладення електронних листів».

Як виконати групове видалення електронних листів за період.

1. Необхідно скористатися обробкою «Сервіс- Універсальні обробки- Групова обробка довідників і документів» (мал.1), де необхідно виконати дії:

  1. вибрати «Тип об'єкта» = »Документ»;
  2. в списку видів документів вибрати «Електронний лист»;
  3. в списку «Відбір» задати необхідний відбір, наприклад: «дата [дата, по яку необхідно видалити електронні листи]»;
  4. натиснути кнопку «Відібрати»;
  5. після активізації закладки «Обробка» (мал. 2), де буде список документів «Електронний лист», згідно зі встановленим відбору, необхідно вибрати дію = «Позначка видалення» і натиснути кнопку «Виконати»; далі буде виконана позначка на видалення зазначених прапорами документів «Електронний лист».
2. Помітивши на видалення документи «Електронний лист», далі необхідно виконати видалення позначених на видалення електронних листів, але з урахуванням пов'язаних з цим документом об'єктів. З електронними листами пов'язаний довідник «Вкладення електронних листів». Виконати видалення позначених на видалення листів можна з картки елемента довідника «Облікові записи електронної пошти» на закладці «Додатково», натиснувши кнопку «Видалити помічені на видалення листи» (мал. 3).
Чому не можна виконати стандартну обробку «Видаленням помічені на видалення об'єктів».

Дана обробка не видалить пов'язані з електронними листами об'єкти, такі як елементи довідника «Вкладення електронних листів». Дана обробка взагалі не видалить жодного листа, у якого є вкладення.

 

Рис. 1 Обработка

Мал. 1. Обробка "Групова обробка довідників і документів" на основній закладці, установка відбору електронних листів за період, менше обраної дати.

Рис. 2 Обработка

Мал. 2. Обробка "Групова обробка довідників і документів" на закладці "Обробка". Виконання функції "Позначка на видалення"

Рис. 3 Карточка учетной записи электронной почты в 1С 8 на закладке

Мал. 3. Картка облікового запису електронної пошти в обліковій системі на закладці "Додатково", де можна виконати видалення позначених на видалення листів з вкладеними файлами

 

Компанія «ЕНСІТІ»
www.nct.ua
info@nct.ua

 



Повернення до списку